понедельник, 11 февраля 2013 г.

Як важко зрозуміти деяким державним нотаріусам новели законодавства ч.1

« - З 01 січня 2013 року звертайтесь до нотаріуса у якого відкрита спадкова справа, з нового року нотаріуси будуть самостійно формувати витяги з реєстру права власності для оформлення спадщини. » Таку відповідь я одержала від привітної тітоньки – спеціаліста Київського міського БТІ 21.12.2012 року, бажаючи отримати талон для подальшого подання документів для одержання витягу з реєстру права власності.
Хоча часу для виготовлення витягу у БТІ до нового року було достатньо, така відповідь мене не здивувала.

Добре знаючи, що в нашій країні з першого січня будь-якого року ніколи нічого не працює тим паче Державний реєстр прав і доступ до нього нотаріусів, вирішила зачекати деякий час.

І ось 24 січня 2013 року, нарешті, випала нагода відвідати 15-ту Київську державну нотаріальну контору, а конкретно нотаріуса Колодій Галину Максимівну, у якої в провадженні знаходилась спадкова справа моїх клієнтів.
Ще на порозі Нотаріальної контори стало зрозуміло, що або всі нотаріуси у відпустці або люди забули до них дорогу...

Першим запитанням нотаріуса було цитую дослівно: «Шо ви хочте?».

Я пояснила, що заведена спадкова справа, що зібрала необхідні документи і прошу їх перевірити для видачі свідоцтва про право на спадщину.
І тут була відповідь, якої я зовсім не очікувала по-перше від юриста, по-друге від державного нотаріуса, знову цитую: «Я не знаю які зараз потрібно подавати документи для видачі свідоцтва про право на спадщину, і не знаю як видавати свідоцтва про право на спадщину…».

Дійсно, навіщо читати зміни до Закону «Про нотаріат», інструкцію про вчинення нотаріальних дій…Нехай адвокати прийдуть та розкажуть…

Оскільки вищевказана нотаріус та її колеги навіть не збиралися мене почути та зрозуміти новели законодавства, якими вони мають керуватися при здійснені своєї безпосередньої діяльності, - довелося направляти скаргу до управління юстиції.

Побачимо, чи є в Головного управлінні юстиції у м. Києві діло до юридичних проблем простих людей…

Частина 2

Комментариев нет:

Отправить комментарий